Főoldal Profilom Regisztráció Kilépés Belépés
Üdvözöllek Vendég | RSS
Szombat
2024-07-20
5:47 PM
Hodildi Honlapja
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Művészet [1]
Ősi Egyiptom [3]
Vers [1]
Nők [1]
Párkapcsolatok [1]
Design [2]
Laikus pszichológia [2]
Érdekességek [16]
Álom és Valóság [0]
Videók [0]
Játékos asztrológia [3]
Egyiptomi tarott kártya [23]
Galéria animáció [1]
Könyv tartalomjegyzékhez [0]
Hulló effektek [1]
Egérkövetők [0]
Háttérlap kód [0]
Tábla menü [0]
Óra [0]
Hírdető doboz [0]
Keretek szövegírásra [0]
Film [2]
Művészeti Galéria [0]
Honlap szerkesztéshez [0]
Hivatkozások [0]
Flash Kép [0]
Naptár [0]
Lap [0]
Barátaink:
 • Ingyenes honlap létrehozása
 • uCoz közösségi fórum
 • Ingyenes online játékok
 • Oktatóvideók
 • A legjobb uCoz-os weboldalak
 • Mini-chat
  Statisztika

  Online összesen: 1
  Vendégek: 1
  Felhasználók: 0
  Főoldal » 2011 » Július » 2 » A 12. Arkánum
  11:21 PM
  A 12. Arkánum
  Tarot, 12. Arkánum, Egyiptomi Tarot- Az apostolság

  A 12. Arkánumot a Kabbala az „Apostolság” néven ismeri. Az akasztott ember alakja egy lefelé mutató háromszöget alkot, míg a lábai kereszt alakban állnak a háromszög felett. A teljes munka célja a Lélek megszerzése, vagyis, hogy összekössük a Keresztet a Háromszöggel, ez a Nagy Mű.

  A 12. Arkánum jelképezi még a Zodiákus 12 Jegyét, a 12 Apostolt, Izráel 12 Törzsét, az Alkimista Érlelés 12 óráját, a 12 Képességet, a Si–12 Hidrogént.

  A kínai hagyomány tíz Törzsről (Shikan) beszél, és 12 Ágról, vagyis a Tíz Szefirotról és az Emberi lény Tizenkét Képességéről. Tudnunk kell, hogy a hét Csakra és az öt Érzék együtt a Tizenkét Képesség.

  A Világegyetem a kínai Huel-Tum-ból jött elő, a Káoszból. A Tíz Törzs és a Tizenkét Ág szintén a Káoszból erednek, amely az Alkímiában az „Ens Seminis”, amelyben az „Ens Virtutis” található, és ez a Nagy Mű alapanyaga, amely Paracelsus szerint a Mag Lényege. Ez az entitás a Bölcsek Köve vagy a Lapis Philosophorum, amelyet oly nagyon kutattak a Középkor Alkimistái.

  A kínaiak szerint Fu-Ji Isten (Ádám-Krisztus) Éjfélkor születik, a tizedik hónap negyedik napján, pontosan a 12. évben. Amikor Hoa-Sze szűz a folyóparton (a Szeminális Folyadék) sétált, akkor fogant meg a méhében Krisztus, amint a Nagy Ember nyomdokain lépkedett.

  Mindezek a dolgok nagyon érdekesek: a negyedik nap a Négy Elem. A Tízes számban találhatjuk a Lingam-Yoni minden titkát, ez a Tíz Szefirot jelképe, és a kör egy vonallal kettéválasztva pedig a Szexuális Misztérium.

  A Tizenkettes szám a Tizenkét Képesség, amelyre szükség van, hogy Krisztus megtestesüljön a szívben.

  A 12. Arkánum mélyen tanulmányozza Basil Valentine 12 Kulcsát.

  Az Új Jeruzsálemet illetően a következőket találjuk: „És nagy és magas kőfala vala, tizenkét kapuja (a Világegyetemben és az Emberben található 12 Zodiákus Kapu), és a kapukon tizenkét (Zodiákus) angyal, és felírott nevek, a melyek az Izráel fiai tizenkét törzsének nevei:” (a Tizenkétféle Emberiség, a Tizenkét Csillagjegy hatásainak megfelelően). (Jel. 21:12)

  „Ahogyan Fent, úgy Lent is.” Az Embernek Tizenkét Képessége van, amelyeket Tizenkét Atomi Angyal ural. A csillagos térben és az ember bensőjében Tizenkét Csillagjegy van. „Napkeletről három kapu; északról három kapu; délről három kapu: napnyugatról három kapu.” (Jel. 21:13)

  „És a város kőfalának tizenkét alapja vala, és azokon a Bárány tizenkét apostolának nevei.” (Jel. 21:14) A Tizenkét Állatövi Jegy és a Tizenkét Energetikai Szféra úgy tevődnek egymásra és egymásba, hogy közben nem keverednek. A Tizenkét Régióban teljességgel létrejön a Szoláris Emberiség. A 12. Arkánum az Égi Jeruzsálem alapja, a Tizenkettes Arkánum a Szexuális Alkímia szimbóluma. Ez az áldozat és az elvégzett Mű.

  A 12. Arkánum Áldozatokkal és Szenvedéssel jár, az Apostolság kártyája. Mégis, ez a szám nagyon is teljes, a híres dodekaéder, amelyen a Naprendszer minden egyetemes teremtése nyugszik, amelynek 12 Alapja van, 12 Bolygója.

  Az Uránusz, Neptunusz és a Plútó figyelembevételével 10 bolygó van; az Ezoterikus Tudomány úgy tartja, hogy még van két másik bolygó is a Plútón túl. Mindig is Tizenkét Megváltó Bolygóról beszéltek, Jézus Mesternek Tizenkét Tanítványa volt, és a Pistis Sophia Gnosztikus szövegeiben is Tizenkét Megváltóról beszélnek.

  A 12. Arkánum sok szenvedést hoz, sok harcot. Nagyon szép szintézise van, mivel 1 + 2 = 3, ami úgy Anyagi, mint Szellemi gyarapodást is jelent.

  Te, aki a beavatást keresed! Te, aki oly sokat olvasol! Te, aki iskolából iskolába szállva élsz, folyton kutatva; folyton törekszel és sóhajtozol. Mondd meg őszintén, felébresztetted már a Kundalinit? Megnyitottad már a hátgerinced Hét Templomát? Inkarnáltad már a Bárányt?

  Válaszolj nekem, olvasó barátom. Légy őszinte önmagaddal. Tedd a kezed a szívedre és válaszolj őszintén. Elérted az önmegvalósulást? Biztos vagy benne, hogy Istenné fogsz változni? Mit értél el? Mit értél el a sok elméleteddel?

  Aki az Ön-Megvalósításra törekszik, annak a Tudat Forradalmára van szüksége: Meghalni, Megszületni és Áldozatot hozni, így fejezzük le az Ént a Tudat Forradalmával. A Tudat Forradalmával hozzuk létre a Szoláris Testeket. A Tudat Forradalmával inkarnáljuk a Lényt. Egészen addig még nincs Valódi létünk.

  A 12. Arkánumnak megfelelnek:

  • Héber betű: „LAMED”
  • Transzcendentális axióma: „Még ha nappal ki is fáraszt a Nap, és éjszaka elszomorít a Hold, ne lépj síkos helyre, és ne aludj el, amikor őrködnöd kell.”
  • Szellemi szint: Jól véghezvitt elégtétel.
  • Órarend: Apollóniosz harmadik órája: „A Kígyók, a Kutyák és a Tűz.” (Szexuális Mágia. Munka a Kundalinivel.)
  • Mentális Szint: Körültekintés a fájdalmas döntésekben.
  • Fizikai szint: Az önfeláldozás, egy rugalmas erő.

  Kivonat Samael Aun Weor „Tarot és Kabbala” c. művéből.

  Kategória: Egyiptomi tarott kártya | Megtekintések száma: 472 | Hozzáadta:: Hodildi | Helyezés: 0.0/0
  Összes hozzászólás: 0
  Név *:
  Email *:
  Kód *:
  Belépés
  Keresés
  Naptár
  «  Július 2011  »
  HKSzeCsPSzoV
      123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  25262728293031
  Mentett bejegyzések
  Barátaink:
 • Ingyenes honlap létrehozása
 • uCoz közösségi fórum
 • Ingyenes online játékok
 • Oktatóvideók
 • A legjobb uCoz-os weboldalak
 • Körkérdésünk
  Értékeld honlapomat
  Összes válasz: 13

   Copyright MyCorp © 2024
  Ingyenes honlap létrehozása с uCoz