Főoldal Profilom Regisztráció Kilépés Belépés
Üdvözöllek Vendég | RSS
Csütörtök
2024-05-02
8:50 AM
Hodildi Honlapja
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Művészet [1]
Ősi Egyiptom [3]
Vers [1]
Nők [1]
Párkapcsolatok [1]
Design [2]
Laikus pszichológia [2]
Érdekességek [16]
Álom és Valóság [0]
Videók [0]
Játékos asztrológia [3]
Egyiptomi tarott kártya [23]
Galéria animáció [1]
Könyv tartalomjegyzékhez [0]
Hulló effektek [1]
Egérkövetők [0]
Háttérlap kód [0]
Tábla menü [0]
Óra [0]
Hírdető doboz [0]
Keretek szövegírásra [0]
Film [2]
Művészeti Galéria [0]
Honlap szerkesztéshez [0]
Hivatkozások [0]
Flash Kép [0]
Naptár [0]
Lap [0]
Barátaink:
  • Ingyenes honlap létrehozása
  • uCoz közösségi fórum
  • Ingyenes online játékok
  • Oktatóvideók
  • A legjobb uCoz-os weboldalak
  • Mini-chat
    Statisztika

    Online összesen: 1
    Vendégek: 1
    Felhasználók: 0
    Főoldal » 2011 » Július » 2 » A 15. Arkánum
    11:22 PM
    A 15. Arkánum
    Egyiptomi Tarot, 15. Arkánum, Szenvedély

    A 15. Arkánum neve a Kabbalában a „Szenvedély”, mivel az alapjai a Luciferi Tűz „modus operandi”-jában rejlenek, és ennek a tűznek a működését jelképezi.

    Összességében két nagy Tűz van: a Kundalini Szent Tüze, amely a Gerincvelőben emelkedik fel, és a Kundartigátor, amely lefelé megy, a Pokolba veti magát. Kundalini a Bronzkígyó, amely meggyógyította az izraelitákat, és amelyet Mózes a Botjára emelt. A Kundartigátor Tüze az Éden Kísértő Kígyója, amely az ember Atomi Poklai felé halad.

    Az egyiptomi bölcsességben a Kísértő Kígyó az „Apep” nevet kapta; az ősi Egyiptom Rítusaiban fejjel lefelé ábrázolták a viaszban, és így exorcizálták, űzték el. A Szexuális Szenvedély ezen Kísértő Kígyója ellen, a förtelmes Apep ellen borzasztó harcot kell vívjon a Beavatott, életre-halálra kell harcolnia. Apep Negatív Tüze Prakriti negatív aspektusa, ez Kali, aki egy szörnyű vipera képét ölti fel, amely a porban csúszik (l. Krisna életét), ha győzedelmeskedni akarunk felette a Kozmoszban, akkor önmagunkban kell legyőznünk.

    A 15. Arkánum jelenti a Démonnal való munkát, az Ozirisz-Phallus és az Ízisz-Uterus által, amelyeket a Sátán vagy Széthí ural. Az Istenek Phallusa Színarany. Mindent teljesen el kell törölni, aminek Állati Szenvedély zamata van.

    A Tarot 15. Arkánumának jelképe „Mendész Bakkecskéje”, Lucifer, Tiphon Baphomet, az Ördög.

    Az alkimista el kell lopja az Ördög Tüzét.

    A szarva Hat Ágban végződik. A hatodik Arkánum a Szex, ami arra utal, hogy a Szeplőtelenség által a Szexben rejlik a megszabadulás, vagyis az ember megszabadulása a szenvedély miatti rabszolgaságából. Az 1. Arkánumtól eltérően itt a jobb keze felfelé mutat, a bal pedig a föld felé.

    Baphomet misztériuma a Szexuális Alkímia, a megértésen és a Teremtő Energiák Transzmutációján keresztül. A Templomosoktól ismert Baphomet nevet fordítva kell olvasni, Tem-o-h-p-ab, és ez a következő latin szavakat jelképezi: TEMPLI OMMUN HOMINUN PACIS ABBAS. Ennek a jelentése: „A Templom Atyja, az Emberek Egyetemes Békéje”.

    A 15. Arkánum a 13. után következik, amely az Én, az Egó, az Önmagam Halála; és a 14. Arkánumot követi, amely a Mértékletesség vagy Mérsékeltség, a Szeplőtelenség, amely az Egó hala után jön el. A 15. Arkánum így hát az Isteni Androgün, amely ismét felragyog, amely maga a Kifehérített Réz.

    Tudjuk, hogy a testen, az érzelmeken és az Elmén túl található a Benső, az Isteni Logosz. Kétségtelen, hogy ez a leírhatatlan, ami a valóság, kivetíti a saját árnyékát a mi bensőnkben, itt és most. Nyilvánvaló, hogy ez az Árnyék, ez a Logoszi Kivetülés a Pszichológiai Edző, Lucifer, a Kísértő. Mindannyiunknak megvan a maga személyes Lucifere.

    A legsürgetőbb, halaszthatatlan dolgunk „Kifehéríteni az Ördögöt”, és ez csakis az önmagunkkal való harc által lehetséges, ha feloldjuk a Pszichikai Aggregátumoknak mindazt az együttesét, amely az „Én”-t, az Önmagamat, az Én-magamat alkotja. Kizárólag a saját halálunk által Fehéríthetjük ki a rezet, és szemlélhetjük meg a Napot Éjfélkor (az Atyát). Ez azt jelenti, hogy legyőzzük a kísértéseket, és eltávolítunk egyenként minden Embertelen Elemet a belsőnkből (Harag, Kapzsiság, Paráznaság, Irigység, Büszkeség, Lustaság, Falánkság stb. stb. stb.)

    Az emberi lét Pszichológiai Gimnáziumában mindig szükségünk van egy Edzőre. Az Isteni Daimon, amelyet annyiszor idézett Szókratész, a saját egyéni Szellemünk Árnya, a Pszichológiai Edző a legcsodálatosabb mindabból, amit magunkban hordozunk; azért visz kísértésbe, hogy megeddzen, neveljen, csakis ezáltal ragyoghatnak fel a Pszichénkben az Erények drágakövei.

    A 15. Arkánumnak megfelelnek:

    • Héber Betű: „SAMECH”
    • Transzcendentális Axióma: „Rám bízták a szőlőskert őrzését, és a saját szőlősömben nem őrködtem.”
    • Órarend: Apollóniosz hatodik Órája: „Itt csöndben, mozdulatlannak kell maradni a félelem miatt.” (Ez a Küszöbőr rettentő próbája, amelyben a győzelemhez nagy bátorságra van szükség.)
    • Szellemi Szint: Az egyéni akarat megnyilvánulása.
    • Mentális Szint: A vágy ereje, impulzus az ellentét felé.
    • Fizikai Szint: Alkotó folyamatok, felfokozott vágyak.
    Kategória: Egyiptomi tarott kártya | Megtekintések száma: 486 | Hozzáadta:: Hodildi | Helyezés: 0.0/0
    Összes hozzászólás: 1
    1 Rejjal  
    0
    My question to Patrick is based on my ecerpienxe at the 5/16/13 RTCA Trail Planning Meeting where a few knowledgeable attendees were able to list some future trail ideas that they think would be good trail additions to the current Sedona system trail inventory. My question to Kate the facilitator was how many new miles of FS system trails will the FS be allowing in a go forward basis? She didn’t know the answer, but wrote down the question I assume will be asked of the FS in a future meeting.My first question to Patrick is how many new miles of system trails is IMBA looking to see be added to the Sedona trail system over the coming years before a new trail plan is re-done in the distant future? My second question is will new currently unconstructed trails like what Lars and Phil are recommending take a higher IMBA priority in being brought into a system status, than the low hanging fruit trails that have already been constructed and used by the mountain bike community for years and have shown to be a good work product?

    Név *:
    Email *:
    Kód *:
    Belépés
    Keresés
    Naptár
    «  Július 2011  »
    HKSzeCsPSzoV
        123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031
    Mentett bejegyzések
    Barátaink:
  • Ingyenes honlap létrehozása
  • uCoz közösségi fórum
  • Ingyenes online játékok
  • Oktatóvideók
  • A legjobb uCoz-os weboldalak
  • Körkérdésünk
    Értékeld honlapomat
    Összes válasz: 13

     Copyright MyCorp © 2024
    Ingyenes honlap létrehozása с uCoz