Főoldal Profilom Regisztráció Kilépés Belépés
Üdvözöllek Vendég | RSS
Szombat
2024-07-20
5:42 PM
Hodildi Honlapja
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Művészet [1]
Ősi Egyiptom [3]
Vers [1]
Nők [1]
Párkapcsolatok [1]
Design [2]
Laikus pszichológia [2]
Érdekességek [16]
Álom és Valóság [0]
Videók [0]
Játékos asztrológia [3]
Egyiptomi tarott kártya [23]
Galéria animáció [1]
Könyv tartalomjegyzékhez [0]
Hulló effektek [1]
Egérkövetők [0]
Háttérlap kód [0]
Tábla menü [0]
Óra [0]
Hírdető doboz [0]
Keretek szövegírásra [0]
Film [2]
Művészeti Galéria [0]
Honlap szerkesztéshez [0]
Hivatkozások [0]
Flash Kép [0]
Naptár [0]
Lap [0]
Barátaink:
 • Ingyenes honlap létrehozása
 • uCoz közösségi fórum
 • Ingyenes online játékok
 • Oktatóvideók
 • A legjobb uCoz-os weboldalak
 • Mini-chat
  Statisztika

  Online összesen: 1
  Vendégek: 1
  Felhasználók: 0
  Főoldal » 2011 » Július » 2 » A 17. Arkánum
  11:24 PM
  A 17. Arkánum
  Egyiptomi Tarot, 17. Arkánum, Remény

  A 17. Arkánum neve a Kabbalában a „Reménység”. A 17. Arkánum hieroglifája a Ragyogó Csillag és az Örök Fiatalság. Ebben az Arkánumban egy meztelen nőt láthatunk, amint az Egyetemes Élet Nedveit tölti a földre, amely két edényből ered, az egyik arany, és a másik ezüst. 

  Ha figyelmesen tanulmányozzuk ennek az Arkánumnak az ezoterikus tartalmát, felfedezhetjük a teljes Alkímiát. Az Arannyal és az Ezüsttel kell dolgoznunk, a Nappal és a Holddal, hogy inkarnáljuk a Nyolcágú Csillagot, a Hajnalcsillagot.

   A régi Alkimisták azt mondták, hogy a „Holdat Nappá kell változtatni”; meg kell értenünk, hogy ezzel azt akarták mondani, hogy „a Lunáris Utat el kell hagyni, és a Szoláris Útra kell lépni”.

  Minden ember „Lunáris”, a Hold hozza és a Hold viszi őket. Elemezzük ezt a kérdést; a gyermekkor első hét éve Lunáris, a Hold hozza.

  A második hetes Merkúri, hét évtől tizennégy éves korig, a gyermek átkerül egyik helyről a másikra, iskolába megy, mozognia kell. 

  A harmadik hetes Vénuszi, tizennégy évtől huszonegy évig, ösztönzést érez és kalandot keres, tizennégy éves korban nyilván működésbe lépnek a szexuális mirigyek is, és hatással vannak az emberi lényre.

  Huszonegy éves kortól negyvenkét éves korig három hetes van (a negyedik, ötödik és hatodik), vagy három Szoláris szakasz; ez a harc, hogy kivívjuk a helyünket az életben. Ebben a korszakban (21-42) a személy olyannak mutatkozik, amilyen.

  A hetedik hetes negyvenkét éves kortól negyvenkilenc éves korig tart, és Marsi, itt harcok vannak, ez a döntő korszak mindenki számára.

  A nyolcadik hetes negyvenkilenc évtől ötvenhat évig tart, és a Jupiter hatását jelképezi az emberi lényre; ebben a korban anyagilag jól fognak állni azok, akiknek jó Karmája van, akiknek pedig nincs, azok rosszul fognak állni.

  A kilencedik hetesben, ötvenhat és hatvanhárom éves kor között kezdődik az öreg Szaturnusz hatása, kezdődik az Emberi Lény öregkora; ezt a szaturnuszi időszakot az Egek Öregje uralja, és a személy dicsekedhet azzal, amit megélt.

  Hatvanhárom éves kor után lépünk az Öregkorba, amikor ismét a Lunáris hatás következik. A Hold hozott el, és a Hold visz el.

  Szent János Jelenések Könyvében a következőket találjuk a Vénuszra, a Hajnalcsillagra vonatkozóan: „És a ki győz, és a ki mindvégig megőrzi az én cselekedeteimet, annak hatalmat adok a pogányokon; És uralkodik rajtuk vasvesszővel, mint a fazekas edényei széttöretnek; a miképen én is vettem az én Atyámtól: És adom annak a hajnalcsillagot.” (Jel. 2:26-28). „Én Jézus küldöttem az én angyalomat, hogy ezekről bizonyságot tegyen néktek a gyülekezetekben. Én vagyok Dávidnak ama gyökere és ága: ama fényes és hajnali csillag.” (Jel. 22:16).

  A Csillag az Ember Fia, az Igazság. Senki sem keresheti az Igazságot. Az Igazságot nem ismerheti meg az „Én”.

  Senki sem keresheti azt, amit nem ismer. A Sátán, az Én, az Egó, amelyet magunkban hordozunk, nem képes megismerni az Igazságot. Az Elme nem képes olvasni, tanulmányozni vagy felismerni az Igazságot. Az Igazság teljesen különálló attól, amit az Elme képes elolvasni, tanulmányozni vagy felismerni. Akkor találunk rá az igazságra, amikor Lefejeztük és Feloldottuk az „Én”-t.

  Az emberek különféle igazságai nem mások, mint az Elme projekciói. Fejezd le a saját Éned és oldd fel szigorú tisztításokkal. Így fogod elérni a Vénuszi Beavatást. Akkor fogod inkarnálni az Igazságot. Az Ige megtestesül benned, inkarnálni fogod az Ember Fiát, és megkapod a Hajnalcsillagot.

  Bárki, aki inkarnálni szeretné a Csillagot, az Élet Nedveivel kell dolgozzon, amelyek a Két Szent Edényben találhatóak, amelyeket a 17. Arkánum meztelen nője tart a kezeiben. A Csillag, amely a mi Bensőnket vezeti, az Atya Csillaga.

  Számunkra az a fontos, hogy Inkarnáljuk az Atya Csillagot. Íme a 17. Arkánum Misztériuma. Az Arany és Ezüst Edényekben levő nedvek, ha bölcsen vegyítjük és transzmutáljuk őket, lehetővé teszik, hogy elérjük a Csillag inkarnációját. A Keresztre Feszített Csillag jelképezi Krisztust.

  A 17. Arkánumnak megfelelnek:

  • Héber Betű: „PHE”
  • Transzcendentális Axióma: „Egyes emberek jeleket kérnek, hogy higgyenek, mások pedig bölcsességet, hogy cselekedjenek, azonban a szívnek, amely remél, mindene megvan az ő reménységében”.
  • Órarend: Apollóniosz nyolcadik órája: „Az Elemek, a mindenféle magvak Asztrális Erényei.”
  • Szellemi Szint: Önmegtagadás, mint az élet forrása.
  • Mentális Szint: A tapasztalat fényt jelent.
  • Fizikai Szint: Optimizmus, várakozás és könyörületesség.
  Kategória: Egyiptomi tarott kártya | Megtekintések száma: 503 | Hozzáadta:: Hodildi | Helyezés: 0.0/0
  Összes hozzászólás: 0
  Név *:
  Email *:
  Kód *:
  Belépés
  Keresés
  Naptár
  «  Július 2011  »
  HKSzeCsPSzoV
      123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  25262728293031
  Mentett bejegyzések
  Barátaink:
 • Ingyenes honlap létrehozása
 • uCoz közösségi fórum
 • Ingyenes online játékok
 • Oktatóvideók
 • A legjobb uCoz-os weboldalak
 • Körkérdésünk
  Értékeld honlapomat
  Összes válasz: 13

   Copyright MyCorp © 2024
  Ingyenes honlap létrehozása с uCoz