Főoldal Profilom Regisztráció Kilépés Belépés
Üdvözöllek Vendég | RSS
Szombat
2024-07-20
4:36 PM
Hodildi Honlapja
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Művészet [1]
Ősi Egyiptom [3]
Vers [1]
Nők [1]
Párkapcsolatok [1]
Design [2]
Laikus pszichológia [2]
Érdekességek [16]
Álom és Valóság [0]
Videók [0]
Játékos asztrológia [3]
Egyiptomi tarott kártya [23]
Galéria animáció [1]
Könyv tartalomjegyzékhez [0]
Hulló effektek [1]
Egérkövetők [0]
Háttérlap kód [0]
Tábla menü [0]
Óra [0]
Hírdető doboz [0]
Keretek szövegírásra [0]
Film [2]
Művészeti Galéria [0]
Honlap szerkesztéshez [0]
Hivatkozások [0]
Flash Kép [0]
Naptár [0]
Lap [0]
Barátaink:
 • Ingyenes honlap létrehozása
 • uCoz közösségi fórum
 • Ingyenes online játékok
 • Oktatóvideók
 • A legjobb uCoz-os weboldalak
 • Mini-chat
  Statisztika

  Online összesen: 1
  Vendégek: 1
  Felhasználók: 0
  Főoldal » 2011 » Július » 2 » A 8. Arkánum
  11:18 PM
  A 8. Arkánum
  Tarot, 8. Arkánum - Az Igazság - Egyiptomi Tarot

  A 8. Arkánum az „Ítélkezés”, az „Igazságszolgáltatás”; a nyolcas Jób száma, a próbák és a fájdalom száma; egy kard jelképezi, ami az ezoterikának felel meg.

  A nyolcas szám a Végtelen száma. A Phlegethón Tüzéből és az Akherón Vizéből a vitális erőknek az útjai a Kilencedik Szférában, a Föld szívében nyolcas alakban keresztezik egymást. A Gerincvelőben úgyszintén megvan a Végtelen jele. A Végtelen Jele a Kilencedik Szféra munkáját jelképezi…

  A Tarot 8. Arkánuma egy nő, aki kardot tart a kezében a Kozmikus Törvénykezés Mérlegével szemben. Valójában csakis ő adhatja át a Kardot a Mágusnak; a nő nélkül egyetlen beavatott sem kaphatja meg a Kardot. Létezik Éva-Vénusz, aki az ösztöni nő, és Vénusz-Éva, az otthon nemes asszonya. Létezik Vénusz-Uránia, aki a Felsőbb Misztériumok beavatott nője, és végül pedig kijelentjük Uránia-Vénusz létezését is, aki az adeptus nő, a mélyen önmegvalósított nő.

  A Tarot 8. Arkánumának nője az egyik kezében Mérleget tart, a másikban pedig Kardot. Ki kell egyenlítenünk az erőket, sürgető szükségünk van rá, hogy tökéletesen szentté váljunk és gyakoroljuk az A.Z.F. Arkánumot; a nő és a férfi erői a Szerelemben és a Bölcsességben egyenlítődnek ki. A Szeminális Energia csodálatos felemelkedése az agyba bizonyos Idegpályákon keresztül valósul meg, amelyek nyolcas alakban húzódnak a Gerincvelő jobb és bal oldalán.

  A 8. Arkánumban találjuk Basilius Valentinus Nyolcadik Kulcsát. Kétségtelen, hogy ő egy nagy Gnosztikus volt. Valentinus Evangéliuma csodálatraméltó, a Nyolcadik Kulcs az Élet és Halál folyamataira utal a Bölcsek Kövével, amelyet az Intelligencia kalapácsával és az Akarat vésőjével formálnak.

  A Nyolcadik Kulcs a Halál és a Feltámadás folyamatainak tökéletesen világos Alkímiai allegóriája, amelyek elkerülhetetlenül győznek a Bölcsek Kövének ezoterikus előkészítésében, és amelyek a Iachin és a Boaz oszlopok között találhatóak. A durva követ le kell csiszolnunk, hogy kocka alakúvá váljon.

  Péter maga a szikla, és ez az Amrita áldott Vizeire utal. A Kő tökéletes lapjaiban és szögeiben megtalálhatjuk az embert, aki az Amritával munkálkodott. A durva Kő és a csiszolt Kő a Templom bejáratánál találhatóak, az oszlopok mögött. A Csiszolt Kő a jobb oldalon található, és a jellegzetessége, hogy „Kilenc Szöge” van, amelyek „Négy Keresztet” alkotnak. Akik a Templomukat homokra emelik, elbuknak, mivel azt élő Sziklába, Kőre kell emelni. Minden emberanyag, amit ebben a munkában használnak, meghal, elrothad, megromlik, és megfeketedik a Filozófiai Tojásban, majd csodálatos módon kifehéredik. Vagyis, a bensőnkben meghal a Fekete, majd megjelenik a Fehér, amely Mesterré változtat minket.

  A Nyolcadik Kulcsban a Viridarium Chymicum ábrázolásában a Halált egy holttest jelképezi, a Rothadást a szarvak, a Vetést egy földműves, a Növekedést egy búzakalász, a Feltámadást pedig egy halott, aki felkel a sírból, és egy Angyal, aki a Végső Ítélkezés Kürtjét fújja.

  Mindezek azt jelképezik, hogy az „Egónak”, az Önmagunknak meg kell halnia bennünk, míg végül Fehérek, Tiszták, Szeplőtelenek, Tökéletesek nem maradunk. A szarvak által jelképezett rothadás állapota az, amikor valaki a Purgatórium Tájain van, ahol egy bomló holttestet láthatunk és visszataszító állati alakokat, gyíkokat, pókokat, mocskos férgeket, szörnyű lárvákat. Kundalini Isteni Anyánk segítségével ezeket az állati formákat kozmikus porrá zúzhatjuk.

  A Nyolcas a Szent Türelem emberének, Jóbnak a Száma. Ez a szám az életet és Jób áldozatát jelképezi, amely maga az út, ami a Beavatottat a Második Születéshez vezeti. A próbák nagyon kemények; Szent Jób Türelmére van szükségünk, nélküle lehetetlen elvégezni ezt a munkát.

  Amikor Jób súlyos beteg volt (Jób 2:9), és Lázárnak senyvedt a húsa (Lukács 16:19-31), Jób barátai, Elifáz, Bildád és Czófár (a Benső Krisztus Három Árulója) azt mondták: „Erősen állasz-é még mindig a te feddhetetlenségedben? Átkozd meg az Istent, és halj meg!”, de ő ezt válaszolta: „Az Úr adta, az Úr vette el.” (Jób 1:21). Jób száma a Türelem és Szelídség, ez az út, hogy ne „Senyvedjünk”.

  A 8. Arkánumba vannak foglalva a Beavatási Próbák. Minden Beavatásnak, minden fokozatnak megvannak a maga próbái. A Beavatási próbák egyre igényesebbek a Beavatási Fokozatnak megfelelően. A Nyolcas Jób Fokozata, ez a jel, ez a szám Próbákat és Szenvedést jelent. A Beavatási Próbák a Felsőbb Világokban és a Fizikai Világban is zajlanak. A Beavatás Próbái rettentőek. Nagy Türelemre van szükség, hogy ne bukjunk a Mélységbe. Sok próbát állítanak elénk.

  A Nyolcas az Oktád. A bolygója a Szaturnusz, a Csillagképe a nyolcadik, amely a Skorpió. A fémje az Ólom, a köve pedig a Fekete Ónix. A zenei hangja a Második Oktáv DO hangja.

  A Nyolcas Számban találhatjuk az Evolúció és az Involúció törvényeit. Akik alá vannak vetve az Evolúciónak, megsértik a Szent Nyolcas Törvényeit, a Matematika Törvényeit; bármely Evolúciót  Involúció követ. Ez a két Törvény a Szent Nyolcas alakját ölti fel. Ez a két törvény, az Evolúció és az Involúció, nem képesek elvezetni az Ön-Megvalósításhoz, ehhez a TUDAT FORRADALMÁNAK ÚTJÁRA van szükség.

  A Természetben, a Világegyetemben minden Matematika. A Szent Nyolcas jelképei: a Planetáris Géniusz Agya, Szíve és Nemisége. Tudjuk, hogy a harc rettentő, az agy a szex ellen, a szex az agy ellen, szív a szív ellen. A Szent Nyolcasnak 365 Alapelve van, és ezeket az Alapelveket nem szabad megsérteni.

  3 + 6 + 5 = 14; 1 + 4 = 5

  A 14-es jelentése „Mértékletesség”, a Vizek vegyítése, a munka a Vörös Elixírrel és a Fehér Elixírrel.

  Meg kell tanulnunk különbséget tenni egy Bukás és egy Leszállás között. Senki sem emelkedhet fel anélkül, hogy előbb ne Szállna le, ez a Törvény. Ádám legfelsőbb engedetlenségére tevődik rá Krisztus legfelsőbb engedelmessége; Krisztusnak azonban alá kellett Szállnia. Ahányszor fel akarunk Emelkedni, alá kell Szállnunk; különben csak egy helyben maradunk, és a stagnálást a Leszállással hagyhatjuk el, viszont különbséget kell tennünk a Bukás és Leszállás között.

  A nyolcas szám a Mértékletesség, a Kaduceus, az Igazságos Elosztás.

  A 8. Arkánumnak megfelelnek:

  • Kabbalai Szefirot: „HOD”
  • Héber Betű: „CHETH”
  • Transzcendentális Axióma: „Építs oltárt a szívedben, de ne tedd a szíved oltárrá.”
  • Szellemi Szint: Az Abszolút.
  • Mentális Szint: Az igazságszolgáltatás ereje.
  • Fizikai Szint: Evolúció és involúció, vonzás és taszítás.
  Kategória: Egyiptomi tarott kártya | Megtekintések száma: 446 | Hozzáadta:: Hodildi | Helyezés: 0.0/0
  Összes hozzászólás: 0
  Név *:
  Email *:
  Kód *:
  Belépés
  Keresés
  Naptár
  «  Július 2011  »
  HKSzeCsPSzoV
      123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  25262728293031
  Mentett bejegyzések
  Barátaink:
 • Ingyenes honlap létrehozása
 • uCoz közösségi fórum
 • Ingyenes online játékok
 • Oktatóvideók
 • A legjobb uCoz-os weboldalak
 • Körkérdésünk
  Értékeld honlapomat
  Összes válasz: 13

   Copyright MyCorp © 2024
  Ingyenes honlap létrehozása с uCoz