Főoldal Profilom Regisztráció Kilépés Belépés
Üdvözöllek Vendég | RSS
Szombat
2024-07-20
5:03 PM
Hodildi Honlapja
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Művészet [1]
Ősi Egyiptom [3]
Vers [1]
Nők [1]
Párkapcsolatok [1]
Design [2]
Laikus pszichológia [2]
Érdekességek [16]
Álom és Valóság [0]
Videók [0]
Játékos asztrológia [3]
Egyiptomi tarott kártya [23]
Galéria animáció [1]
Könyv tartalomjegyzékhez [0]
Hulló effektek [1]
Egérkövetők [0]
Háttérlap kód [0]
Tábla menü [0]
Óra [0]
Hírdető doboz [0]
Keretek szövegírásra [0]
Film [2]
Művészeti Galéria [0]
Honlap szerkesztéshez [0]
Hivatkozások [0]
Flash Kép [0]
Naptár [0]
Lap [0]
Barátaink:
 • Ingyenes honlap létrehozása
 • uCoz közösségi fórum
 • Ingyenes online játékok
 • Oktatóvideók
 • A legjobb uCoz-os weboldalak
 • Mini-chat
  Statisztika

  Online összesen: 1
  Vendégek: 1
  Felhasználók: 0
  Főoldal » 2011 » Július » 2 » A 9. Arkánum
  11:19 PM
  A 9. Arkánum
  Tarot, 9. Arkánum, A remete - Egyiptomi Tarot

  A 9. Arkánum a „Remete”, a Magány. A legfelsőbb formájában ez az Arkánum a Kilencedik Szféra. Az ősi Templomokban a Kilencedik Szférába való leszállás volt a Végső Próba a Hierofáns legfelsőbb méltóságért. Hermész, Buddha, Jézus, Zoroaszter, Dante stb., és még sok más nagy beavatott is át kellett essen a Végső Próbán, le kellett szálljon a Kilencedik Szférába, hogy dolgozzon a Tűzzel és a Vízzel, a Világok, Bestiák, Emberek és Istenek eredetével. Bármely valódi Fehér Beavatás itt kezdődik.

  A Kilencedik Szférában, vagy a Föld Kilencedik Rétegében, a Föld Középpontjában, a Földnek a szívében található a Végtelen ragyogó jele.

  A Kilencedik Szférában van Vulkán Tüzes Kovácsműhelye. Oda száll le Mars, hogy ismét megedzze a tüzes kardot, és, hogy meghódítsa Vénusz szívét (a Vénuszi Beavatás); Herkules itt tisztítja meg az Augiász istállókat (az Aljas Állati Mélységek); Perzeusz itt vágja le Medúsza fejét (a Pszichológiai Én vagy a Földi Ádám) a Tüzes Karddal, és ezt a kígyókkal borított fejet Minervának kell átadja, a Bölcsesség Istennőjének.

  A magzat kilenc hónapig van az Anya Méhében, ugyanígy „Kilenc Korszakra” van szükség Rheá, Tonatzin, Kübelé, avagy az Anyatermészet méhében arra, hogy megszülessen egy Planetáris Emberiség. Így hát, nyilvánvaló, hogy azért kell leszállnunk a Kilencedik szférába, hogy kihordjanak és elérjük a Második Születést.

  Jézus azt mondta Nikodémusnak: „Bizony, bizony mondom néked: ha valaki újonnan nem születik, nem láthatja az Isten országát.” (János 3:3). Ez a Szoláris Testek megalkotását jelenti, mivel senki sem léphet be a Királyságba, ha Lunáris Rongyokba van öltözve. Meg kell teremteni a Szoláris Testeket, és ezt csakis a „Teremtő Energia Transzmutációjával” érhetjük el.

  Meg van írva, hogy „Keskeny a fényhez vezető út”. Aki követni akarja az utat, az „vegye fel az ő keresztjét, és kövessen engem”.

  A Szent Bibliában, a Jelenések könyvében is megtalálhatjuk a Kilencedik Szféra Misztériumait: „És hallám a megpecsételtek számát: Száznegyvennégyezer, az Izráel fiainak minden nemzetségéből elpecsételve.” (Jelenések 7:4). Ezeknek a számoknak a kabbalai összege a Kilences számot adja. 1 + 4 + 4 = 9. A Kilences a Kilencedik Szféra. Csupán azok lesznek megmentve, akik elérik a Tökéletes Szűziességet.

  „És látám, és ímé egy Bárány áll vala Sion hegyén, és ő vele száznegyvennégy ezeren, a kiknek homlokán írva vala az ő Atyjának neve.” (Jelenések 14:1). A Sion hegye a Felsőbb Világok, a számok pedig szimbolikusak, a kabbalában így bontjuk fel őket: 1 + 4 + 4 = 9. Csakis a Nagy Arkánum által menekülhetünk meg, és kaphatjuk a homlokunkra az Atya nevét. A nép a Sion, ez Isten Spirituális Népe. Ezt a népet azok alkotják, akik gyakorolják az Arkánumot (a Szűziesség Népe).

   Az Új Jeruzsálemről így szólnak: „És megméré annak kőfalát száznegyvennégy singre, ember mértékével, azaz angyaléval.” (Jelenések 21:17). 144 = 1 + 4 + 4 = 9, a Szex. A kilences az Ember mértéke, amely az Angyalé is. Kilenc hónapot vagyunk az anyaméhben. Csak a Kilencedik Szférában születhet meg az Ember Fia. Soha nem láttak még olyan Angyalt, amely ne a Kilencedik Szférában született volna.

  A Kilences Szám, bármely egyjegyű számmal szorozva kilencest ad:

  2 x 9 = 18, 1 + 8 = 9
  3 x 9 = 27, 2 + 7 = 9
  4 x 9 = 36, 3 + 6 = 9
  5 x 9 = 45, 4 + 5 = 9
  6 x 9 = 54, 5 + 4 = 9
  7 x 9 = 63, 6 + 3 = 9
  8 x 9 = 72, 7 + 2 = 9
  9 x 9 = 81, 8 + 1 = 9

  Ez nagyon érdekes, és a Föld belsejében is kilenc Köre van a Pokolnak, a Földfelszíntől a belsejéig azt mondhatnánk, hogy Kilenc Párhuzamos Univerzuma van a Pokolnak, amelyek egészen a Föld szívéig húzódnak, a Kilencedik Kör pedig a Föld középpontjában van; ez a Kilenc Kör a Kilenc Démoni vagy Ördögi Régió. Van még Kilenc Felsőbb Kör is, amelyeket az okkultizmus a Kilenc Mennynek nevez, és ezt a Kilenc Mennyet jelképezhetjük a Kilenc Bolygóval: Hold, Merkúr, Vénusz, Nap, Mars, Jupiter, Szaturnusz, Uránusz, Neptunusz.

  A Kilences Szám az Eneagon, a Kilencedik Szféra. A Kilencedik Szférán keresztül a Marshoz kapcsolódunk. Itt kezdődik a harc saját magunkkal, mindennel, a Természettel, mivel itt születnek a Démonok és az Istenek, és egészen a Pokol mélyére kell lemennünk, hogy megalkossuk a Szoláris Testeket.

  A kilencedik Csillagkép, a Nyilas felel meg neki. A fémje a Vas, a köve a Rubin, a színe a Vörös, a zenei hangja a második oktávon a RE. A kilences számnak a Gyomorfonat, a Nemi Szervek és a Nemi Mirigyek felelnek meg.

  A Kilences Számhoz tartoznak az Érzések, a Bölcsesség, a Nagylelkűség és a Zsenialitás.

  A 9. Arkánumnak megfelelnek:

  • Kabbalai Szefirot: „YESOD”
  • Héber betű: „TETH”
  • Transzcendentális axióma: „Menj fel a hegyre és szemléld az ígéret földjét, de nem ígérem, hogy el is fogsz jutni oda.”
  • Spirituális szint: Isteni Fény az emberi dolgokban.
  • Mentális Szint: Tapintat, könyörületesség és ismeret.
  • Fizikai szint: A törekvések megvalósulása, tetőfoka, felemelkedése.
  Kategória: Egyiptomi tarott kártya | Megtekintések száma: 452 | Hozzáadta:: Hodildi | Helyezés: 0.0/0
  Összes hozzászólás: 0
  Név *:
  Email *:
  Kód *:
  Belépés
  Keresés
  Naptár
  «  Július 2011  »
  HKSzeCsPSzoV
      123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  25262728293031
  Mentett bejegyzések
  Barátaink:
 • Ingyenes honlap létrehozása
 • uCoz közösségi fórum
 • Ingyenes online játékok
 • Oktatóvideók
 • A legjobb uCoz-os weboldalak
 • Körkérdésünk
  Értékeld honlapomat
  Összes válasz: 13

   Copyright MyCorp © 2024
  Ingyenes honlap létrehozása с uCoz